Meg nem született interjúk

Interjúinkban a múlt művészvilágának olyan központi figuráit szólaltatjuk meg, akikről ma már keveset hallunk, a főbb médiumokban pedig éppenséggel semmit.

Facebook

Friss topikok

Az egyik utolsó interjú Xantus Jánossal

2012.12.03. 17:47 megneminterjuk.blog.hu

xantus_janos.JPG-

Hét hónappal a halála előtt, idén márciusban interjút készítettünk Xantus Jánossal új filmje, a Kiki a csoportban kapcsán. A beszélgetést eddig nem publikáltuk, mert János elárulta, hogy vannak otthon Neurotic-felvételei, de nem tudta felidézni, pontosan mik - egy bizonyos szalag rémlett neki, amelyen Pajor Tamás hallható, amint a konyhában gitározik és énekel. János felajánlotta a kazettát a blognak, de ezután pár hónapig túl elfoglalt volt, mi pedig szerettük volna megvárni a felvételt, mielőtt megjelentetjük az interjút. Október 25-én beszéltünk vele utoljára: telefonon elmondta, hogy megtalálta a hanganyagot, amely nem más, mint a teljes Neurotic-lemez (még a Rocktérítő című filmhez vették fel), kiegészülve a film végén hallható Gyere ki! című dallal. Eredetileg a legendás lemez kiváló hangminőségű másolatának apropóján szerettük volna közölni az interjút, ám amikor olvastuk János halálhírét, azonnal tudtuk, hogy az interjúnak immár más típusú jelentősége van. Az eredeti, radikálisabb szerkesztést felülbíráltuk, így a beszélgetést most apró formai módosításoktól eltekintve úgy olvashatjátok, ahogyan lezajlott. Ezáltal - reményeink szerint - János jellegzetes humorára, kivételes figyelmességére és megnyerő beszélgetési stílusára ismerhet rá mindenki, aki volt olyan szerencsés, hogy ismerhette őt.

Szólj hozzá!

Címkék: neurotic pajor tamás másik jános víg mihály rocktérítő dixi

Őzike köszöni szépen, már jobban van

2012.05.15. 09:52 megneminterjuk.blog.hu

Őzike szombaton azt nyilatkozta a blognak, hogy köszöni a jókívánságaitokat, máris jobban érzi magát. A hozzászólásban érkezett kérdésre azt a választ adta, hogy a Vidámpark két koncertet is ad a nyáron. Addig is megosztotta velünk új regénye első fejezetét. Képek és részletek az ugrás után.

1 komment

Címkék: vidámpark őz zsolt

„Érzek magamban annyi erőt, hogy talpra álljak” - Helyzetjelentés Őz Zsoltról (2. rész)

2012.04.05. 20:16 megneminterjuk.blog.hu

15 komment

Címkék: flash bródy jános kosztolányi dezső vidámpark vad fruttik neurotic pajor tamás hiperkarma 30y lovasi andrás magna cum laude müller péter sziámi hamvas béla dönci gödör klub hajnóczy péter bérczesi róbert víg mihály őz zsolt ugatha christie

„Érzek magamban annyi erőt, hogy talpra álljak” - Helyzetjelentés Őz Zsoltról (1. rész)

2012.04.05. 20:15 megneminterjuk.blog.hu

Filmet forgatnak róla, második regényét írja, és jön az új Vidámpark-lemez. Mégis sokan aggódnak az állapota miatt. Őz Zsolt, a hazai rockélet talán legőszintébb, legszimpatikusabb figurája emlékeiről, jelenlegi állapotáról és terveiről beszél.

 

 

6 komment

Címkék: flash bródy jános kosztolányi dezső vidámpark vad fruttik neurotic pajor tamás hiperkarma 30y lovasi andrás magna cum laude müller péter sziámi hamvas béla dönci gödör klub hajnóczy péter bérczesi róbert víg mihály őz zsolt ugatha christie

Csak a sínek

2012.04.01. 22:46 megneminterjuk.blog.hu

 

Víg Mihály lakásán teljesen véletlenül futottunk össze a máig hihetetlenül aktív - ahogy ő mondja, huszonnégy órás művész - Vető Jánossal. Ez egy elég szerencsés véletlen volt, tekintve, hogy János Dániában él. Emlékeztünk, hogy az egyik kedvenc Neurotic-dalunk, a Csak a sínek szövegét ő írta, így szóba került, hogy készített-e saját változatot. Készített. Íme: sosem hallott szövegrészekkel és hangszereléssel.

Videó és vers a "Tovább" után

1 komment

Címkék: neurotic víg mihály vető jános csak a sínek

Üdv!

2011.12.31. 02:26 megneminterjuk.blog.hu

Interjúinkban a múlt művészvilágának olyan központi figuráit szólaltatjuk meg, akikről ma már keveset hallunk, a főbb médiumokban pedig éppenséggel semmit, mindezt a szenzációhajhászástól és a hatásvadászattól jó távol. Beleunva a várakozásba, hogy mások elkészítik a minket érdeklő interjúkat, inkább mi magunk keressük fel az élő legendákat. Ritkán nyilatkozó művészeket hozunk be a köztudatba, és ismert művészeket faggatunk ismeretlen témákról.

Artúr és Olivér

1 komment